Om oss

Eloso Förlag

Förlaget som ger ut Historiska Äventyr är ett nystartat förlag som ger ut böcker och spel kring temat ”dåtid, samtid och framtid”.

Här ryms allt från fantasy och historiska berättelser till nutida samhällsanalyser och framtidsdystopier. Eloso är ett ungt, modernt förlag som är stolta att ha Historiska Äventyr som en del i sin produktion.

Du kan läsa mer om förlaget på www.eloso.se – för beställning, maila info[a]eloso.se

 

Björn Flintberg

Björn är författare med över 25 år som rollspelare och brädspelare, med start i Ensamma Vargens värld som tolvåring. Han har gett ut två böcker och skrivit artiklar för flera speltidningar. Han har varit aktiv i spelförbundet Sverok i många år, bland annat i förbundsstyrelsen och driver förlag inriktat på böcker och spel. Björn är förläggare för Historiska äventyr i Göteborg och huvudskribent för äventyren i spelet.

Elin Jonsson

Elin är en tecknare som gjort allt från barnböcker till Fantomen. Hon har blivit uppmärksammad för sin Game of Thrones-fanart i Mucha-stil men har gjort mycket mycket mer. Elin är illustratör för projektet Historiska äventyr i Göteborg.

Daniel Lehto

Daniel är författare och spelkonstruktör. För tillfället studerar han till litteraturvetare. Daniel har arbetat för NeoGames och skrivit för tidningar som Codex och Fenix, och har sedan 2001 en egen spalt om fantasy och sf i Biblioteket i fokus. Daniel skrev tillsammans med sin dotter Julia det kritikerrosade barnrollspelet Äventyr som tryckts i flera upplagor. De har även gett ut flera supplement till spelet. Daniel står för regler och layout för Historiska äventyr i Göteborg.

Ola Stafhammar

Ola är en veteran inom spelbranschen som varit med och utvecklat festivalen DreamHack. Ola har skrivit flera spelböcker till Drakar och Demoner för Äventyrsspel, tagit fram äventyr åt Lancelot Games och varit med i skapandet av världen Mundana i spelet EON för NeoGames. Ola drev även speltidningen Codex på eget förlag. Ola är initiativtagare till projektet Historiska äventyr i Göteborg.