Historica

del av sida ur speltidningen fenix

I senaste numret av Fenix som finns ute nu kan ni läsa om det pågående arbetet med att skapa ett lite mer avancerat spelsystem för Historiska Äventyr. För den som inte vet, är det ju Sagospelet Äventyrs system som ligger till grund i produktionen för Göteborgs Stadsmuseum. Målet var ett system som var lätt att använda även för ovana spelare och ett system som kunde spelas med både unga och vuxna.

Kort efter planeringen fick vi på förlaget feedback om att man ville se andra favoritsystem att använda med Historiska Äventyr. Och det låter hur skoj som helst, men vi kan ju inte börja göra saker till andra spelbolags system, hur gärna vi än vill.

Så därför började vi klura på ett eget system, för just historiska miljöer. Det är bara i sin linda fortfarande och vi vill att just DU är med och ger din feedback. Vi hoppas att till jul kunna presentera en PDF under någon form av Creative Commons-licens, men tills dess är det fritt fram att kommentera och ge tankar på det embryo som är ett spelsystem för Historiska Äventyr.

Här hittar ni länken för att kommentera.